Право та правоохоронна діяльність


Огляд глосарія за абеткою

Спеціальні | А | Б | В | Г | Ґ | Д | Е | Є | Ж | З | И | І | Ї | Й | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ц | Ч | Ш | Щ | Ь | Ю | Я | Все

Ф

Фізичне виховання

Професійно-прикладна фізична підготовка

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Гвоздецька С.В., Рибалко П.Ф., Чередніченко С.В. Професійно-прикладна фізична підготовка: навчально-методичний посібник для спеціальності 014 Середня освіта (Фізична культура).  Суми: ФОП Цьома С.П., 2017.  110 с. 

У навчально-методичному посібнику на системній основі викладена історія становлення і розвитку прикладної фізичної культури, місце професійно-прикладної фізичної підготовки у сучасній системі фізичного виховання та основи її методики. Видання призначене для студентів-магістрантів навчальнонаукового інституту фізичної культури СумДПУ ім. А.С. Макаренка, а також студентів інших вищих навчальних закладів спеціальності 014 Середня освіта (Фізичне виховання).

Фізичне виховання (теоретичний курс для студентів ВНЗ не профільних напрямів підготовки)

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Глазирін І. Д.  Фізичне виховання (теоретичний курс для студентів ВНЗ не профільних напрямів підготовки) : навчальний посібник / І. Д. Глазирін, Я. І. Олексієнко, Ю. В. Петришин.  Черкаси : ЧНУ ім. Б. Хмельницького, 2017.  248 с. 

У навчальному посібнику зібрано теоретичні матеріали для отримання спеціальних знань у галузі фізичної культури згідно до навчальної програми з фізичного виховання у вищих навчальних закладах для студентів непрофільних напрямів підготовки. Видання розраховане для студентів, фахівців з фізичної культури, педагогів, кураторів груп та широкого кола читачів.

Теорія і методика фізичного виховання : основи спеціальної термінології у фізичному вихованні

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Гурєєва А. М. Теорія і методика фізичного виховання : основи спеціальної термінології у фізичному вихованні : навчальний посібник / А. М. Гурєєва, О. Є. Черненко, Е. Ю. Дорошенко.  Запоріжжя : ЗДМУ, 2020.  78 с.

В посібнику викладено основи спеціальної термінології у фізичному вихованні. Для оволодіння студентами медичних закладів вищої освіти III-IV рівнів акредитації, які навчаються за спеціальністю 227 «Фізична терапія, ерготерапія», теоретичними та практичними знаннями й навичками з навчальної дисципліни «Теорія і методика фізичного виховання», які віднесено до самостійної роботи згідно типової та робочої програм, в рамках підготовки до практичних занять та кращого засвоєння навчального матеріалу.

Волейбол. Навчання техніки гри 

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Задорожний І. І. Волейбол. Навчання техніки гри : навчальний посібник / І.І. Задорожний, І.О. Мовчан Львів: ЛДУ БЖД, 2019.  134 с.

У навчальному посібнику розглянуті основи методики навчання техніцi гри у волейбол та розвиток фізичних якостей у студентів, необхідних їм для ефективного оволодіння технікою гри і досягнення високих результатів у процесі фізичного виховання в навчальних закладах системи ДСНС України. У цій роботі наведені оптимальні методи вирішення завдань і підбору засобів та методів фізичного виховання. Посібник призначений для викладачів, тренерів, студентів будь-якого рівня підготовки і на будь-якому курсі навчання.

Теорія і методика викладання легкої атлетики

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Теорія і методика викладання легкої атлетики /Навчально-методичний посібник/ уклад. : Т.І. Кудряшова, О.О. Губченко,  Кременчук : ПП «Бітарт», 2019.  169 с.

Навчально-методичний посібник містить у відповідності з навчальною програмою дисципліни теми для самостійного опрацювання: історію розвитку легкої атлетики, основи методики навчання окремих видів легкої атлетики, основи процесу навчання в легкій атлетиці, методики тренування юних легкоатлетів та організаційні вимоги до тренувальних занять з легкої атлетики. Надані інформаційні джерела та перевірка знань у формі запитань самоконтролю у кінці кожної теми.

Практикум  з теорії  і методики фізичного виховання

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Тулайдан В.Г., Тулайдан Ю.Т. Практикум  з теорії  і методики фізичного виховання.  Львів:«Фест-Прінт». 2017.  179 с. 

Змістовне наповнення даного навчально-методичного посібника спрямоване на підвищення рівня теоретико-методичної підготовки студентів під час занять фізичними вправами, що є актуальним у наш час. Заняття студентів фізичною культурою повинні спрямовуватися на зміцнення здоров'я, підвищення працездатності, оволодіння уміннями та навичками, удосконалення професійної діяльності, формування соціальної активності і свідомості. Навчальний матеріал запропонований у посібнику дозволить розширити, поглибити та деталізувати знання отримані на лекційних заняттях.

Фізичне виховання: проблеми та перспективи

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Фізичне виховання: проблеми та перспективи: монографія за загальною редакцією проф. Г. П. Грибана. Житомир: Рута, 2020. 384 с. 

У монографії розглянуто історичні і сучасні аспекти фізичного виховання учнівської і студентської молоді, стан здоров’я, фізичного розвитку і фізичної підготовленості студентів вищих освітніх закладів України, питання фізичного виховання у вищих військових освітніх закладах, здров’язбережувальні технології тощо. Для викладачів, аспірантів і студентів закладів вищої освіти, вчителів шкіл та науковців, які цікавляться питаннями фізичного виховання.

Фізичне виховання: Техніка та тактика гри в баскетбол

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Фізичне виховання: Техніка та тактика гри в баскетбол / уклад.: Анікеєнко Л. В., Єфременко В. М., Яременко О. М., Кузенков О. В., Устименко Г. О.  Київ: КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021.  127 с.

Посібник розрахований на студентів 1, 2 курсів навчання, які відвідують практичні заняття з баскетболу. Зміст посібника охоплює основні сторони навчальної роботи з курсу баскетболу та методики навчання техніці та тактичним прийомам гри. Практична та методична частини посібника враховують доступність матеріалу і розміщені за ступенем зростання складності. Основний практичний матеріал викладено з урахуванням послідовності навчання техніці виконання технічних та тактичних прийомів гри в баскетбол та методики навчання.

Теорія й методика фізичного виховання

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Черненко С. О. Теорія й методика фізичного виховання : навч/ посіб/ : у 2 частинах / Черненко С. О. – Краматорськ : ДДМА, 2021. – Ч. 1. – 215 с.

Представлено матеріали, які розкривають змісту лекційного курсу, що дозволяє сформувати у студентів фундаментальні знання, які визначають професійну діяльність у галузі фізичного виховання. Призначено для науково-педагогічних працівників кафедр фізичного виховання, студентів II курсу, які здобувають освітньо-кваліфікаційний рівень «бакалавр» за спеціальністю «Фізичне виховання і спорт», магістрантів й аспірантів.


Філософія

Фiлософiя: теоретичний курс

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Фiлософiя: теоретичний курс : навчальний посiбник для студентiв закладiв вищої освiти / за ред. Я. В.Шрамка. — Кривий Рiг : Криворiзький державний педагогiчний унiверситет, 2021. — 264 с.

Навчальний посiбник узагальнює досвiд викладання курсу фiлософiї, який упродовж тривалого перiоду забезпечує кафедра фiлософiї Криворiзького державного педагогiчного унiверситету для студентiв нефiлософських спецiальностей, i може бути корисним не тiльки студентам, якi прагнуть успiшно опанувати цю дисциплiну, а й усiм, хто бажає ознайомитися з ключовими проблемами систематичної фiлософiї.

Філософія

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Філософія: підручник / В.С. Бліхар, М.М. Цимбалюк, Н.В. Гайворонюк, В.В. Левкулич, Б.Б. Шандра, В.Ю. Свищо. Вид. 2-ге, перероб. та доп. Ужгород: Вид-во УжНУ «Говерла», 2021. 440 с.

Підручник у стислому, систематичному та дидактично витриманому вигляді обґрунтовує важливість філософії в житті людини, дає цілісне уявлення про еволюцію філософської думки (в рамках становлення європейської філософської традиції) протягом усього її існування: від перших філософських шкіл до сучасних концепцій. Видання стимулює потребу читати й міркувати над прочитаним. Філософську проблематику розкрито у міждисциплінарному зв’язку з релігією, культурою, політологією, правом. Теми та проблемні питання взаємодоповнюють одне одного у формі, яка орієнтує на формування самостійності міркувань та умовиводів, інтелектуальний пошук, прагнення до відкриття нових смислів. Для здобувачів вищої освіти першого, другого та третього кваліфікаційних рівнів, а також для всіх, хто цікавиться філософією.

ФІЛОСОФІЯ

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Шепетяк Олег, Шепетяк Оксана. ФІЛОСОФІЯ: Підручник. – Львів: Місіонер, 2020. – 784 с.

В підручнику міститься виклад навчального матеріалу, необхідного для засвоєння студентами; він охоплює основні теми філософського дискурсу. Підручник призначений для студентів та аспірантів вищих навчальних закладів усіх спеціальностей та всіх, хто цікавиться філософією.

Філософія

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Філософія: підручник для студентів і курсантів вищих закладів освіти III-IV рівнів акредитації / авт.кол.; за ред. О. В. Рябініної, Л. І. Юрченко. – Х.: Видавництво Іванченка І.С., 2021. – 286 с.

Підручник містить відповідний освітньому рівню здобувачів і вимогам вищої школи виклад ідей та положень світової та вітчизняної філософії. У ньому відображено наріжні проблеми й новітні розвідки філософської думки. Висвітлено обриси теоретичної філософії, а саме онтології, проблематики свідомості, пізнання, методу, мислення та мови і ін. Автори розглядають проблеми в ракурсі людської діяльності та специфіки світогляду. Значну увага приділено також питанням практичної філософії, зокрема сенсу життя та свободи волі, соціальних відносин, цивілізаційних процесів, науки, техніки, символічних форм буття культури. Навчальний матеріал подано з огляду на культурно-історичний підхід. Підручник призначений для здобувачів вищої освіти закладів вищої освіти ДСНС України, є застосовним як навчальна книга для широкого кола освітян, для читачів, котрі мають інтерес до філософії.


Філософія права

Актуальні проблеми філософії права

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Актуальні проблеми філософії права: посібник / О. М. Балинська, А. С. Токарська, В. А. Ященко; за заг. ред. О. М. Балинської. – Львів: ЛьвДУВС, 2017. – 612 с.

Видання підготовлено відповідно до програми навчальної дисципліни «Актуальні проблеми філософії права» для здобувачів освітньо-наукового ступеня. Відображено історіографію, сучасний стан та перспективи розвитку філософії права з урахуванням проблем галузевих юридичних наук, новітніх підходів до праворозуміння, правовідносин і юридичної практики. Послідовно проаналізовано засадничі елементи співвідношення соціальності і вітальності у праві, правової соціалізації і правової ідентичності; правової культури, детермінантів її формування, правових традицій; проблем правосвідомості, правового менталітету і правового світогляду; проблем філософії юридичної практики і правової відповідальності, а також мети покарання. Для курсантів, студентів, слухачів, аспірантів, ад’юнктів та викладачів ВНЗ і факультетів юридичного спрямування всіх форм навчання.

Філософія права

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Александрова О.С., Горбань О.В., Мартич Р.В. Філософія права: Навчально-методичний посібник. – Київ: Київський університет імені Бориса Грінченка, 2020. - 126 с.

Зміст навчально-методичного посібника орієнтований на осягнення студентами філософський та юридичних спеціальностей суті та змісту навчального змістового модулю «Філософія права». В посібнику розкривається основний зміст концепції філософії права, він містить основні положення онтології права, а також правової антропології та правової аксіології. Зміст теоретичної частини посібника представлений як у вигляді тексту, так і унаочнено у вигляді схем та таблиць. Методична частина посібника включає в себе плани та завдання до семінарських занять; завдання та методичні рекомендації щодо самостійної роботи студентів; тестові завдання для самоконтролю, а також глосарій основних термінів і понять змістового модулю. Навчально-методичний посібник може бути використаний в навчальному процесі при викладанні дисципліни «Філософія політики і права», а також в якості методичних матеріалів для студентів і викладачів філософських та юридичних спеціальностей.

Філософія права

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Марченко О.В. Філософія права: навчальний посібник. Дніпропетровськ: Дніпропетровський державний ун-т внутрішніх справ, 2015. 304 с.

У посібнику висвітлено сутність, призначення та історичний розвиток вітчизняної і зарубіжної філософії права з давніх часів і до наших днів. Значне місце у посібнику відведено аналізу традицій філософського осмислення правової реальності у різних цивілізаційних системах, а також дослідженню життєвих колізій і творчості видатних мислителів. Для студентів, аспірантів і викладачів юридичних вищих навчальних закладів, а також усіх, хто цікавиться філософією права.

Основи теорії та філософії права

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Рабінович П. М. Основи теорії та філософії права: навч. посібник. Львів : Видавництво ЛОБФ «Медицина і право», 2021. 256 с.

Посібник підготовлено відповідно до затвердженого Міністерством освіти і науки України наприкінці 2018 року стандарту вищої освіти за спеціальністю 081 «Право» для підготовки бакалаврів. З-поміж передбачених цим документом компетентностей, якими має оволодіти студент, однією з перших названа «Теорія та філософія права». Посібник, зорієнтований на формування цієї компетентності, оприлюднюється в Україні вперше. У ньому враховано досвід використання у навчальному процесі понад десяти попередніх перевидань авторського посібника «Основи загальної теорії права та держави», а також імплементовано низку нових, зокрема, філософсько-правових, сюжетів і положень. Може стати у нагоді не тільки студентам, а також фахівцям з теоретичної та практичної юриспруденції.

Філософія громадянського суспільства в класичних теоріях і некласичних інтерпретаціях

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Карась Анатолій. Філософія громадянського суспільства в класичних теоріях і некласичних інтерпретаціях: Монографія. – Київ; Львів: Видавничий центр ЛНУ імені Івана Франка, 2003. – 520 c.

У монографії розглядаються витоки та еволюція ідеї громадянського суспільства в пов’язаності з дискурсивно-етичними практиками здійснення свободи. Проаналізовано класичні теорії та деякі некласичні інтерпретації громадянського суспільства. Виявлено недетерміністичні передумови соціальних змін у новітніх умовах. Зроблено спробу висвітлити розвиток громадянського суспільства як семіотично-дискурсивний процес з урахуванням зокрема особливостей українського соціального і культурного розвитку. Для науковців, викладачів, студентів, політиків – усіх, чию увагу привертає поняття громадянського суспільства і перспектива демократичного розвитку України.

Філософія права. Частина I. Історія філософсько-правових вчень

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Шаповал В.М. Філософія права. Частина I. Історія філософсько-правових вчень. – Харків: Вид-во Нац. ун-ту внутр. справ, 2005. – 156 с.

Філософія права є однією з найважливіших складових частин філософії, яка вивчає найбільш загальні закономірності права, його місце і роль у світовій культурі. Вона пройшла значний історичний шлях свого розвитку, перш ніж набути сучасних форм. Суттєво змінювалися як її предмет, так і методи. У запропонованому посібнику розглядаються проблеми виникнення і основні етапи розвитку філософсько-правових теорій та ідей в історії західноєвропейської і вітчизняної філософської думки, а також теоретичні питання філософії права. Для студентів та курсантів вищих юридичних закладів освіти, а також для тих, хто цікавиться проблемами історії філософії права і бажає поглибити свої знання з цієї дисципліни.

Філософія права

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Філософія права : підруч. для студ. юрид. вищ. навч. закл. / О. Г. Данильян, О. П. Дзьобань, С. І. Максимов та ін. ; за ред. О. Г. Данильяна. – Харків : Право, 2017. – 208 с.

У підручнику висвітлюються зміст, призначення та історичний розвиток філософії права, а також її основні проблеми: правова онтологія, правова антропологія, правова аксіологія тощо. Значну увагу у виданні приділено аналізу сучасних філософсько-правових доктрин, філософським проблемам права і влади в перехідних суспільствах. Підручник створено на основі курсу лекцій, прочитаних у Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого. Для студентів, аспірантів і викладачів юридичних вищих навчальних закладів і факультетів, а також для тих, хто цікавиться філософсько-правовими проблемами.


Фінансові послуги

Ринок фінансових послуг

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Ринок фінансових послуг : навч. посіб. / Н. Р. Слав’юк,С. В. Глущенко. Київ : НаУКМА, 2022. 206 с.

У навчальному посібнику розглянуто сегменти ринку фінансових послуг: грошовий, валютний, кредитний та фондовий ринки, основні фінансові інструменти та діяльність фінансових посередників на ринку фінансових послуг. Для студентів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа і страхування».

Ринок фінансових послуг

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Ковальчук К.Ф., Архірейська Н.В., Валенюк Н.В. Ринок фінансових послуг: Навч. посібник. Дніпро: НМетАУ, 2018. 135 с.

Навчальний посібник відповідає навчальній програмі дисципліни «Ринок фінансових послуг», наведені матеріали розкривають зміст і основні положення дисципліни. Після викладення кожної теми курсу студентам пропонуються тестові питання для самоперевірки знань. Навчальний посібник призначений для студентів усіх форм навчання за програмою підготовки магістрів за спеціальністю 072 – «Фінанси, банківська справа та страхування».

Ринок фінансових послуг

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Онищенко В.О., Завора Т.М. Ринок фінансових послуг: навчальний посібник. Полтава : ПолтНТУ, 2017. 409 с.

Розкрито теоретичні та практичні основи організації ринку фінансових послуг в Україні. Висвітлено інституційну структуру й систему взаємовідносин учасників ринку фінансових послуг. Розглянуто економічний зміст і порядок надання фінансових послуг небанківських кредитних і небанківських фінансових установ. До кожної теми додано тестові завдання, список рекомендованої літератури і питання для контролю засвоєних знань. Навчальний посібник призначено для студентів економічних спеціальностей, а також осіб, які працюють у сфері фінансів.

Ринки фінансових послуг: теорія, методи, інструменти та практика

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Шклярук С. Г. Ринки фінансових послуг: теорія, методи, інструменти та практика: навч. посіб. / С. Г. Шклярук. Київ : ДП «Вид. дім «Персонал», 2018. 528 с.

У навчальному посібнику значна увага приділена інструментам надання фінансових послуг фінансовим установам — учасникам ринків фінансових послуг, а також практиці надання фінансових послуг й основним чинникам, що впливають на ефективність їх надання. Посібник буде корисним студентам, викладачам, науковим працівникам і всім тим, хто надає і отримує фінансові послуги.

Фінанси підприємств

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Фінанси підприємств : підручник / В. В. Сокуренко, Д. В. Швець, С. М. Бортник, С. О. Ткаченко ; за заг. ред. В. В. Сокуренка. – 2-ге вид., допов. та перероб. – Харків : ХНУВС, 2022. – 292 с.

У підручнику висвітлено питання щодо сутності фінансових ресурсів підприємства; грошових розрахунків підприємства, формування доходів та витрат, основ оподаткування діяльності, фінансових аспектів формування оборотних та основних активів, оцінки фінансового стану та фінансового планування на підприємстві, фінансової санації та банкрутства, банківського та небанківського кредитування, а також забезпечення фінансового механізму зовнішньоекономічних відносин. Підручник призначений для курсантів, студентів, аспірантів, викладачів закладів вищої освіти, практичних працівників фінансової сфери.

Облік, аналіз, аудит і оподаткування

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Облік, аналіз, аудит і оподаткування: тестові завдання: навчально-методичний посібник / А.І. Вергун, Т.В. Косташ, Т.М. Ковальчук, М.А. Проданчук, І.І. Никифорак; за заг. ред. д.е.н., проф. Т.М. Ковальчук. Чернівці : Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2021. 328 с.

У посібнику викладено систему тестових завдань різного ступеня складності з обов’язкових навчальних дисциплін циклу професійної підготовки спеціальності 071 «Облік і оподаткування». Розроблені тестові завдання можуть бути використані з метою перевірки та закріплення набутих у ході навчального процесу знань як під час проведення практичних занять, так і для самостійної роботи студентів. Для здобувачів і викладачів ЗВО економічних спеціальностей галузі знань 07 «Управління та адміністрування», а також широкого кола зацікавлених користувачів у сфері обліку, аналізу, аудиту і оподаткування.


Фінансове право

 Фінансове право

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу] 

Фінансове право : підручник / за ред. Т. Є. Кагановської та М. П: Кучерявенка ; Харків. нац. ун-т ім. В. Н. Каразіна ; Нац. юрид. ун-т ім. Ярослава Мудрого. - Харків ; Право, 2022. - 432 с. 

У підручнику розкрито зміст основних фінансово-правових понять. З урахуванням положень чинного законодавства проаналізовано інститути фінансового права.Для студентів, аспірантів і викладачів юридичних і економічних закладів вищої освіти, працівників фінансових органів і всіх тих хто цікавиться проблемами фінансового права.

Фінансове право

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу] 

Фінансове право: підручник / [В.В. Кадала, В. С. Котковський, О.П. Гузенко, В.В. Шеховцова]; за заг. ред. С.С. Вітвіцького. Кривий Ріг: ДЮІ МВС України, 2023. 332 с. 

Підручник підготовлений відповідно до програми дисципліни «Фінансове право». У підручнику розглядаються правові та науково­-теоретичні сегменти фінансового права. Розробка містить теоретично пізнавальний блок базових сегментів фінансового права з врахуванням положень сучасних законодавчих регуляторів. До кожної теми дисципліни включено контрольні питання для самоперевірки знань студентів та пакет науково-правової літератури. Значну увагу приділено формуванню блоку основних понятійних категорій, які збагачують текстовий зміст підручника та сприяють більш поглибленому розумінню окремих положень тем дисципліни.

Фінансове право України

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Ковалів М. В., Єсімов С. С., Проць І. М., Скриньковський Р. М., Лозинський Ю. Р. Фінансове право України : навчальний посібник. Львів: СПОЛОМ, 2022. 394 с.

Проведено аналіз теоретичних, методологічних та практичних проблем фінансово-правових інститутів та категорії, які відповідно до чинного законодавства реалізуються в сучасних умовах розвитку економічних відносин в Україні. Розкрито теоретико-методологічні та правові особливості фінансової системи України, фінансового контролю в Україні, оподаткування, кредитування, страхування. Детально розглянуто питання, що розкривають поняття та сутність фінансів, грошей, валюти, централізованих і децентралізованих фондів коштів, готівкового та безготівкового обігу, банківської діяльності і ринку цінних паперів, нормативну регламентацію функціонування органів фінансового нагляду та контролю. Досліджено роль та значення фінансової відповідальності у системі юридичної відповідальності. Для здобувачів вищої освіти, аспірантів, практичних працівників органів публічного управління, широкому колу осіб, які цікавляться проблемами фінансово-правових відносин.

Фінансове право

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Латковська Т.А., Сідор М.І., Койчева О.С. Фінансове право: навчальний посібник (для здобувачів вищої освіти денної форми навчання). 2019. 226 с.  

Підготовлено відповідно до освітньо-професійної програми підготовки здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня в Національному університеті «Одеська юридична академія» галузь знань – 08 «Право» спеціальність – 081 «Право».

Фінансове право України

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Гурковська К. А., Мороз О. Б., Назар Ю. С., Сукмановська Л. М. Фінансове право України: навчальний посібник (у схемах, таблицях та коментарях). Львів: ЛьвДУВС, 2016. 308 с. 

Висвітлено теоретичні та практичні питання фінансового права України. Розкрито сутність фінансових діяльності держави, системи України, контролю, податку як головного елемента податкової системи. Наголошено на відповідальності за порушення бюджетного, валютного та податкового законодавства. Для студентів, викладачів, аспірантів вищих навчальних закладів України, а також науковців і практичних працівників фіскальних органів, органів фінансового контролю, які цікавляться проблемами фінансового права.

Фінансове право

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Фінансове право : підручник / за заг. ред. О. П. Гетманець ; [Бандурка О. М., Гетманець О. П., Жорнокуй Ю. М. та ін.] ; МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2017. – 392 с.

У підручнику розглянуто правові основи фінансової діяльності держави та органів місцевого самоврядування в Україні, фінансово-правові норми та фінансові правовідносини, правові засади фінансового контролю в Україні, відповідальність за порушення фінансового законодавства, правове значення бюджету, бюджетну систему України, бюджетний процес, правове регулювання міжбюджетних відносин, бюджетний контроль та відповідальність за порушення бюджетного законодавства, правове регулювання публічних та місцевих доходів, державних та місцевих видатків, державного кредиту і державного боргу, публічно-правові основи загальнообов’язкового державного соціального страхування, регулювання банківської системи та банківської діяльності, правові основи грошового обігу тощо. Рекомендовано студентам вищих юридичних навчальних закладів Україні.