Туризм


Огляд глосарія за абеткою

Спеціальні | А | Б | В | Г | Ґ | Д | Е | Є | Ж | З | И | І | Ї | Й | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ц | Ч | Ш | Щ | Ь | Ю | Я | Все

Сторінка:  1  2  (Далі)
  Все

І

Інноваційні технології в туризмі та гостинності

 

Інноваційні технології в туризмі та гостинності

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

Розкрито інновації у соціально-культурному сервісі та туризмі з використанням досвіду вітчизняних та зарубіжних досліджень, особливості інноваційних процесів, а також еволюційні зміни у цих галузях. Розглянуто функції інновацій та управління інноваційною діяльністю у туризмі та гостинності, принципи сталого розвитку туризму, методи оцінки економічної ефективності інновацій, вплив науково-технічного прогресу у суміжних з туризмом галузях на нововведення у туристській діяльності. Наведені матеріали ґрунтовно розкривають теоретичні основи та практичний інструментарій функціонування індустрії туризму з урахуванням національного та світового досвіду. Уміщені основні поняття дисципліни, завдання для поточного оцінювання і питання до підсумкового контролю щодо засвоєння матеріалу,та список рекомендованої літератури. Призначено для здобувачів вищої освіти, аспірантів, викладачів та фахівців, які приймають інноваційні рішення.

Джинджоян В.В. Інноваційні технології в туризмі та гостинності: навч.посіб./ В.В. Джинджоян та ін. К.: Каравела, 2024. 340 с.


Б

Безпека життєдіяльності у сфері туризму

 

Безпека життєдіяльності у сфері туризму

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

У навчальному посібнику розглянуто теоретичні та методичні питання забезпечення безпеки життюдіяльності туристів і працівників туристичної індустрії. Основна увага приділена оцінці впливу небезпеки на туриста, методам її ідентифікації, засобам і способам створення безпечного середовища для туриста та обслуговуючого персоналу, а також вибору та зостусуавнню захисних засобів в екстремальних та надзвичайно небезпечних умовах життєдіяльності.

Козинець В. М. Безпека життєдіяльності у сфері туризму: Навч. Посіб. / В. М. Козинець. К. : Кондор, 2023, 576 с.


Будівлі, споруди та обладнання туристських комплексів

 

Будівлі, споруди та обладнання туристських комплексів

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

Навчальний посібник передбачає ознайомлення студентів із сучасним підходом до комплексного вирішення проблеми ефективності використання обладнання і підприємств в цілому. У ньому вивчаються питання складу і експлуатації будівель і споруд, їх основні елементи і конструктивні схеми, оздоблювальні матеріали, санітарно-технічне обладнання, електропостачання і електрообладнання, слабкострумні пристрої, ліфтове і підіймальне обладнання, порядок проектування, погодження і затвердження проектів, торговельно-технологічне і холодильне устаткування магазинів та складів туристського комплексу, обладнання для механізації навантажувально-розвантажувальних робіт, раціональна технологія товароруху і надання послуг туристам в умовах науково-технічного прогресу та їх ефективність, а також обладнання спортивно-оздоровчих споруд і об’єктів культурно-розважального призначення туристського комплексу та інше. Крім того, поставлена мета навчити студентів читанню креслень, планів і розрізів будівель і споруд, генеральних планів ділянок тощо. Розрахований на вивчення дисципліни «Будівлі, споруди, обладнання туристських комплексів та їх експлуатація» студентами економічних спеціальностей вищих навчальних закладів та технікумів туристської галузі. Може бути корисним також для менеджерів та широкого загалу працівників сфери послуг.

Банько В.Г. Будівлі, споруди та обладнання туристських комплексів : навч. Посіб./ В. Г. Банько. 2-ге вид., перероб. Та доповн. К.: Дакор, 2023. 328 с.


Г

Гастрономічний туризм

 

Гастрономічний туризм

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

У навчальному посібнику систематизовано виклад методологічних та організаційних напрямів розвитку та вивчення гастрономічного туризму в Україні та світі. Проаналізовано зміст поняття «гастрономічний туризм», охарактеризовано систему класифікації, виокремлено типи цього туризму. Послідовно розкрито питання міжнародних та внутрішніх, в Україні, гастро-турів, охарактеризовано маршрути, дегустацію та інші об’єкти інтересу учасників подорожей з гастрономічною метою. Узагальнено потенціал та чинники розвитку національної кухні в Україні, регіональної в країнах Європи та Азії.

Мальська М. П. Гастрономічний туризм : Навч. Посіб. / М. П. Мальська та ін. К. : Каравела, 2022. 304 с.


Д

Дозвілля в зарубіжних країнах

 

Дозвілля в зарубіжних країнах

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

У підручнику розглядається дозвілля в зарубіжних країнах, характеризується система закладів дозвіллєвої сфери, її матеріально-технічне, фінансове, кадрове забез­печення. Особливу увагу звернено на організаційні питання, планування дозвіллєвої діяльності закладів культури, на вивчення запитів та інтересів різних соціально-де­мографічних груп населення. Мета підручника — адаптувати світовий досвід дозвілля як соціокультурного явища до українських реалій. Видання розраховане на викладачів, аспірантів, студентів педагогічних та вихов­них закладів, ВНЗ культури та мистецтва, фахівців дозвіллєвої сфери України. Підручник може бути корисним для всіх, хто працює або прагне працювати у сфері педагогіки, культури, дозвілля.

Петрова І.В. Дозвілля в зарубіжних країнах: Підручник. К.: Кондор, 2023. 408 с.


М

Менеджмент туристичної галузі

 

Менеджмент туристичної галузі

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

У підручнику розглядаються теоретичні та методичні питання сучасних теорій менеджменту та маркетингу, зорієнтованих на напрямках національного і міжнародного туризму. В матеріалах підручника комплексно висвітлено питання управлінської діяльності в організаціях сфери туризму, у тому числі на регіональному рівні (на прикладі Херсонської області). Видання відповідає освітньо-професійним програмам з менеджменту і маркетингу з урахуванням їх спеціалізацій у туристичній діяльності. Розраховано на студентів, магістрів, аспірантів економічних спеціальностей вищих навчальних закладів, викладачів і фахівців з напрямків менеджменту і маркетингу у туристичній діяльності.

Білоусов О.М., Лугінін О.Є., Морозова О.С., Соколова Л.В. Менеджмент туристичної галузі : підручник. Херсон: Видавничий дім «Гельветика», 2020. 580


О

Оздоровчий туризм

 

Оздоровчий туризм

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

У даному посібнику висвітлюються питання, що пов’язані з організацією діяльності оздоровчого туризму та наведені разом відомості про основні засоби оздоровчої рекреації.

Оздоровчий туризм : навч. посібник для студентів денної форми навчання / Є.Є. Павленко, Г.С. Ільницька, В.О. Павленко. Х. : НФаУ. 2021. 114 с.


Організація Анімаційних послуг в туризмі

 

Організація Анімаційних послуг в туризмі

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Цей посібник надає повну уяву про комплексну організацію анімаційних послуг, які роблять відпочинок повноцінним, незабутнім, вражаючим. Особливу увагу приділено організації дозвілля відпочиваючих – проведенню рухливих ігор для дітей та дорослих на спортивних майданчиках, в басейні. З метою популяризації української культури в додатках наведено традиційні національні дитячі ігри та народні пісні. Для студентів, викладачів, керівників та менеджерів підприємств індустрії гостинності, а також усіх, кого цікавить організація активного відпочинку.

Байлик С.І., Кравець О.М. Організація анімаційних послуг в туризмі: Навч. посібник. Харків: ХНАМГ, 2008. 197с.


Організація екскурсійних послуг

 

Організація екскурсійних послуг

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

Пропонований навчальний посібник с першим в Україні, який у повному обсязі включає програмний матеріал з понять екскурсознавства і музеєзнавства. Розкрито особливості розвитку екскурсійної справи в контексті еволюції туристичноїдіяльності. Висвітлено особливості створення інноваційного екскурсійного продукту та специфіка методики проведення оглядових і тематичних екскурсій.

Кіптенко В. К. Організація екскурсійних послуг: підруч. / В. К. Кіптенко. Херсон: Олді-ПЛЮС


Організація транспортного обслуговування туристів

 

Організація транспортного обслуговування туристів

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Навчальний посібник присвячено сучасним теоретичним та прикладним засадам організації та функціонування транспортного обслуговування в туризмі у світовому, державному та регіональному вимірах. Розглянуто питання організації транспортного обслуго- вування як окремими видами транспорту, так і комплексом, включеним у туристичний пакет. Подано теоретичні основи і практичні рекомендації, необхідні студентам, що вивчають предмет, і спеціалістам, які працюють у туристичній сфері. Для науковців, туризмознавців, керівників і працівників-практиків органів управління, студентів факультетів, що навчаються за спеціальністю “Туризм”, та інших зацікавлених осіб.

Бордун О. Ю. Організація транспортного обслуговування туристів : навч. посібник / О. Ю. Бордун. Львів : Простір-М, 2023. 232 с.



Сторінка:  1  2  (Далі)
  Все