Інформаційні та комп'ютерні технології


Огляд глосарія за абеткою

Спеціальні | А | Б | В | Г | Ґ | Д | Е | Є | Ж | З | И | І | Ї | Й | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ц | Ч | Ш | Щ | Ь | Ю | Я | Все

Сторінка:  1  2  3  4  (Далі)
  Все

3

3D-моделювання та 3D-друк

 

Solidworks у завданнях 3D моделювання та інжинірингу технічних систем

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]:

Solidworks у завданнях 3D моделювання та інжинірингу технічних систем. Навч. посібник / В.Я. Ворощук, Т.М. Вітенько. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2021. 164 с.

Посібник знайомить із програмним продуктом SolidWorks компанії Dassault Systèmes із додатком SolidWorks Simulation щодо аналізу і оптимізації конструктивних рішень. Дані програмні рішення розглянуто в розрізі сучасних тенденцій інжинірингу. Багато уваги приділено власне самому інжинірингу і його смисловому наповненню.

 

Лабораторний практикум з технології комп’ютерного проєктування: навчально-методичний посібник

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]:

Лабораторний практикум з технології комп’ютерного проєктування: Навчально-методичний посібник / Ю.О. Дмітрієв, С.М. Коломієць.- Мелітополь: ТДАТУ, 2020.- 108 с.

У лабораторному практикумі надано теоретичні відомості, методики виконання лабораторних робіт з дисципліни «Технології комп’ютерного проєктування». Надані теоретичні відомості, завдання для самостійної підготовки, порядок виконання роботи, індивідуальні завдання, контрольні питання. Лабораторний практикум рекомендований для здобувачів ступеня вищої освіти «Бакалавр» зі спеціальності 122 «Комп’ютерні науки» для підготовки з дисципліни «Технології комп’ютерного проєктування».

 

Комп’ютерна графіка: SolidWorks

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]:

Козяр М. М. Комп’ютерна графіка: SolidWorks : навч. посіб. / М. М. Козяр, Ю. В. Фещук, О. В. Парфенюк. – Херсон : Олді-плюс, 2018. − 252 с.

В навчальному посібнику описано сутність комп’ютерної графіки, команди та функції системи SolidWorks, подано приклади, які ілюструють прийоми роботи з програмою. Також містяться 10 лабораторних робіт із покроковими сценаріями виконання типових завдань в SolidWorks. Посібник призначений для студентів вищих навчальних закладів із метою надання методичної допомоги в процесі підготовки до лабораторних занять із комп’ютерної графіки.

 

Основи геометричного моделювання в програмі SolidWorks.Частина 1

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]:

Основи геометричного моделювання в програмі SolidWorks.Частина 1 [Електронний ресурс] : навчальний посібник для здобувачів ступеня магістра за освітньою програмою «Інжинірінг інтелектуальних електротехнічних та мехатронних комплексів» спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» / КПІ ім. Ігоря Сікорського ; уклад.: Л. К. Лістовщик. - Електронні текстові дані (1 файл: 15.38 Мбайт). - Київ : КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023. - 71 с.

Навчальний посібник, містить шість розділів, інформація з яких допоможе освоїти роботу в SolidWorks за найкоротший час і має на меті розширити та доповнити лекційний матеріал спеціалізованою інформацією з упором на практичні завдання. Кожний розділ містить докладний алгоритм побудови об’єкту та посилання на відеоматеріал, де студенти можуть уточнити та закріпити отриману інформацію. Розділи закінчуються завданнями для самостійного опрацювання.

 

Сучасні адитивні технології 3D друку. Особливості практичного застосування

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]:

Сучасні адитивні технології 3D друку. Особливості практичного застосування [Електронний ресурс] : навчальний посібник / О. Д. Манжілевський, Р. Д. Іскович-Лотоцький ; ВНТУ. – Електрон. текст. дані. – Вінниця : ВНТУ, 2021.

Посібник містить загальні відомості про найбільш поширені технології 3D-друку, зокрема адитивні. В посібнику наведено короткі характеристики найбільш популярних видів пластика, що застосовуються у FDM-технології 3D-друку та докладно наведені особливості налаштування програми-слайсера для практичного використання.

 

Параметричне моделювання технологічних процесів

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]:

Параметричне моделювання технологічних процесів. Розділ 1. Основи твердотільного параметричного моделювання в системі Solid Works [Електронний ресурс] : навчальний посібник для здобувачів ступеня бакалавра, за освітньою програмою «Технічні та програмні засоби автоматизації» спеціальності 151 Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології / КПІ ім. Ігоря Сікорського ; уклад.: С. В. Плашихін, Д. М. Складанний, Ю. А. Запорожець, С. Л. Мердух. – Київ : КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2022. – 83 с.

Навчальний посібник є частиною навчально-методичного забезпечення з дисципліни та розроблений у відповідності до її програми (силабусу). Посібник призначений для надання допомоги здобувачам в процесі підготовки та виконання комп’ютерних практичних робіт. До кожної роботи подано теоретичні відомості, порядок та приклад проведення розрахунків, оброблення результатів та оформлення звіту з практикуму. Для студентів, які навчаються за освітньою програмою Автоматизація та комп’ютерноінтегровані технології.


I

IT-право

 

ІТ-право та інформаційна безпека

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]:

ІТ-право та інформаційна безпека : навч.-метод. посіб. для здобувачів передвищої освіти освітнього ступеня «фаховий молодший бакалавр», за спеціальністю 081 «Право» у юридичному фаховому коледжі Національного університету «Одеська юридична академія» / Є. О. Харитонов, О. І. Сафончик, К. Г. Некіт, К. М. Глиняна, М. В. Матійко, О. В. Мельник. - Одеса, 2023. - 80 с.

У навчально-методичному посібнику містяться матеріали, що відповідають вимогам навчальної дисципліни «ІТ-право та інформаційна безпека», які розроблені відповідно до навчальної програми для здобувачів передвищої освіти освітнього ступеня «фаховий молодший бакалавр», за спеціальністю 081 «Право» у юридичному фаховому коледжі Національного університету «Одеська юридична академія». Практикум містить програму навчальної дисципліни, плани практичних занять, питання для самостійної роботи. У навчально-методичному практикумі наведено перелік рекомендованої літератури, яка може бути використана при підготовці до практичних занять, виконання самостійної роботи, заліку. Практикум розрахований на здобувачів та науково-педагогічних працівників передвищих юридичних навчальних закладів.


І

Інженерна графіка

 

Комп'ютерна графіка М.Ф. Пічугін

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

Комп'ютерна графіка [текст] : навч. посіб. / М.Ф. Пічугін, І.О. Канкін, В.В. Воротніков - К. : «Центр учбової літератури». 2020. - 346 с.

У навчальному посібнику висвітлено питання загального ознайомлюваль- ного плану, що дозволяє зорієнтуватися в такій області інформатики, як ком- п'ютерна графіка. Розглянуто математичні та алгоритмічні основи подання об'єктів комп'ютерної графіки та питання ефективності обчислень трудоміст- ких операцій тривимірної графіки. Розглянуті прикладні пакети для роботи з растровими та векторними зображеннями. Па прикладах показується викорис- тання стандартних алгоритмів машинної графіки, інтерфейсних засобів, сучас- ного мультимедійного забезпечення тощо.

 

Комп'ютерна графіка Г.В. Веселовська

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

Комп'ютерна графіка: Навч. посібник для студентів вищих навчальних закладів / Під. Ред. В.Є. Ходакова: ОЛДІ-плюс, 2019. - 584 с.

Навчальний посібник призначений для студентів, слухачів ФППК та викладачів вищих навчальних закладів. Може бути використаний для факультативного та самостійного підготування учнів середніх навчальних закладів. Розглянуто математичні основи, апаратне та програмне забезпечення, провідні технології та практичні застосування комп'ютерної графіки, рекомендовано навчальний практикум.

 

Інженерна графіка практикум

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

Костюкова Т.І. Інженерна графіка(практикум). Навчальний посібник. -Львів: «Новий Світ - 2000», 2022 - 365 с.

Навчальний посібник містить теоретичну частину для підготовки до виконання практичних робіт з інженерної графіки, а також збірник завдань до практичних робіт та методичні рекомендації щодо їх виконання, тести та контрольні роботи для перевірки теоретичних знань з інженерної графіки.

 

Система графічного проектування AutoCAD

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Система графічного проектування AutoCAD. Комп’ютерний практикум [Електронний ресурс]: навч. посіб. для студентів спеціальності 144 «Теплоенергетика», освітньо-професійної програми «Промислова та муніципальна теплоенергетика і енергозбереження», освітньо- кваліфікаційного рівня «бакалавр». / Укладач: Н.О. Притула; КПІ ім. Ігоря Сікорського. – Київ: КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021. – 57 с.

Метою посібника є закріплення знань, отриманих у процесі вивчення курсу, отримання практичного досвіду в результаті виконання комп’ютерного практикуму, в яких за відповідними індивідуальними завданнями студентам пропонується виконати роботи.

 

Комп'ютерна графіка. Практикум з AutoCad

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Комп'ютерна графіка. Практикум з AutoCad. Київ КПІ ім. Ігоря Сікорського - 2022. - 101 с.

Навчальний посібник містить комп’ютерні практикуми з дисципліни «Комп’ютерна графіка».


Інформатика

 

Інформатика (профільний рівень)

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Руденко В. Д. Інформатика (профільний рівень) : підруч. для 10 кл. закл. загал. серед. освіти /В. Д. Руденко, Н. В. Речич, В. О. Потієнко. — Харків : Вид-во «Ранок», 2019. — 256 c. : іл.

 

Інформатика: бази даних

[Друкований екземпляр знаходиться у власності викладача]

Інформатика : бази даних (вибірковий модуль для учнів 10-11 класів, рівень стандарту)/ Г. І. Гогерчак, - Харків : Вид-во «Ранок», 2020. - 144 с.

Посібник складається з п'яти розділів і містить основні теоретичні відомості щодо проектування і створення баз даних, їх реалізації в системі керування базами даних Microsoft Access, матеріали з мови побудови запитів SQL, огляд засобів створення простого інтерфейсу. Навчальний матеріал посібника супроводжується запитаннями для перевірки знань, диференційованими за рівнями складності, і практичними завданнями для самостійного виконання.

 

Методи та засоби комп'ютерних інформаційних технологій

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

Гуржій А. М., Поворошюк Н. І., Самсонов В. В., Українець, А.І. Методи та засоби комп'ютерних інформаційних технологій: Підруч. - К.: НУХТ, 2022. - З5І с.

Викладено загальні питання й основні поняття комп'ютерних інформаційних технологій, апаратне і програмне забезпечення комп'ютерних систем, описано операційні системи та комп'ютерні мережі. Для студентів і викладачів вищих навчальних закладів. Може бути корисний особам, які використовують комп'ютер у повсякденному житті


А

Адміністрування програмних систем та комплексів

 

Операційні системи: навчальний посібник

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]:

Операційні системи : навчальний посібник. [за ред. В. М. Рудницького] / І. М. Федотова-Півень, І. В. Миронець, О. Б. Півень, С. В. Сисоєнко, Т. В. Миронюк; Черкаський державний технологічний університет. – Харків : ТОВ «ДІСА ПЛЮС», 2019. – 216 с.

В даному навчальному посібнику висвітлені основні питання щодо розвитку сучасних операційних систем, їх основних складових, архітектури, принципів і концепцій побудови. Посібник містить теоретичні та практичні матеріали, матеріали для самостійної роботи студентів, що подані у стислій, зручній для сприйняття формі.

 

Основи інформаційної безпеки

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]:

Вишня В. Б. Основи інформаційної безпеки : навч. посіб. / В.Б. Вишня, О.С. Гавриш, Е.В. Рижков. – Дніпро : ДДУВС, 2020. – 128 с.

 

Навчальний посібник призначено для вивчення дисципліни «Основи інформаційної безпеки». У ньому висвітлено питання теоретичного та практичного характеру, пов’язані з теоретичними основами інформаційної безпеки, в тому числі її нормативно-правовим забезпеченням. Надано характеристику апаратним та програмним засобам захисту інформації. Висвітлюються основи та методи криптографії, протидії комп’ютерним вірусам та захист інформації у комп’ютерних мережах.

 

Операційні системи

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]:

Зайцев, В. Г. Операційні системи [Електронний ресурс] : навчальний посібник для студентів спеціальності 123 «Комп’ютерна інженерія» / В. Г. Зайцев, І. П. Дробязко ; КПІ ім. Ігоря Сікорського. – Київ: КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019. – 240 с.

Навчальний посібник призначений для отримання знань студентами, що вивчають дисципліну «Операційні системи», щодо типових підходів до побудови і особливостей функціонування основних компонентів операційних систем (ОС).

 

Windows 2010 : навчальний посібник

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]:

Windows 2010 : навчальний посібник / Укладач: Дячук С. Ф. – Тернопіль : Вид-во ТНТУ імені Івана Пулюя, 2021. – 144 с.

Навчальний посібник адресовано широкому колу читачів, а саме: здобувачам вищої освіти усіх рівнів ЗВО, науково-педагогічним і педагогічним працівникам та іншим зацікавленим категоріям користувачів. Чітка і прозора структура підручника підпорядкована меті вивчення основних прийомів роботи з операційною системою Microsoft Windows 10. Розглянуто основні прийоми роботи з персональним комп’ютером під керуванням ОС Windows 10, особливості роботи з файлами і папками, питання створення й обслуговування віртуальних робочих столів та пошуку інформації. Описано останню версію web-переглядача компанії Microsoft Edge та детально розглянуто питання створення облікових засобів Microsoft, способів входу в ОС Windows 10 та питання запуску й використання служби онлайн хмарного сховища OneDrive на комп’ютері.

 

Операційна система Linux

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]:

Горбань Г. В. Операційна система Linux : навч. посіб. / Г. В. Горбань, І. О. Кандиба. – Миколаїв : Вид-во ЧНУ ім. Петра Могили, 2019. – 276 с.

У посібнику розглянуто основи роботи у командному рядку операційної системи Linux. Особлива увага приділяється командам для роботи з файловою системою, обробки текстових даних, встановлення прав доступу на файли та каталоги. Окремо розглядаються засоби програмування в ОС Linux: мова Shell для написання сценаріїв командного інтерпретатора bash та компілятори gcc та g++ для написання програми на мовах програмування C та C++ відповідно. Посібник призначено для студентів спеціальностей 121 «Інженерія програмного забезпечення» та 122 «Комп’ютерні науки», а також може бути корисним для студентів інших спеціальностей галузі знань 12 «Інформаційні технології».


Алгоритмізація та програмування

 

Алгоритмізація та програмування: Практикум

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Алгоритмізація та програмування: Практикум [Електронний ресурс]: навч. посіб. для здобувачів ступеня бакалавра за спеціальністю 122 “Комп’ютерні науки” / Л. І. Кублій; КПІ ім. Ігоря Сікорського. — Київ: КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019. — 209 с.

Кредитний модуль “Алгоритмізація та програмування” студенти вивчають на першому курсі в першому семестрі і він є необхідним практичним і теоретичним фундаментом для фахівців з інформаційних технологій, передбачає навчання студентів проектування алгоритмів і розробки програм з використанням сучасних технологій програмування, освоєння роботи на сучасних обчислювальних засобах. Подано завдання до практичних занять, зразки їхнього виконання. Базовою мовою навчання є мова програмування С.

 

Основи програмування. Python. Частина 1

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Основи програмування. Python. Частина 1 [Електронний ресурс]: підручник для студ. спеціальності 122 "Комп’ютерні науки", спеціалізації "Інформаційні технології в біології та медицині" / А. В. Яковенко ; КПІ ім. Ігоря Сікорського. – Київ : КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2018. – 195 с.

У підручнику наведено базові поняття та означення основ обчислювальної техніки, апаратного та програмного забезпечення комп’ютерів, арифметичних основ ЕОМ та основ програмування мовою Python. Представлено опис теоретичних засад та вирішення практичних задач до вивчення дисципліни "Основи програмування", зокрема основних алгоритмічних структур, синтаксису мови Python та основ функціонального і модульного програмування. Матеріал супроводжується великою кількістю прикладів.

 

С++. Алгоритмізація та програмування

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Трофименко О.Г., Прокоп Ю.В., Логінова Н.І., Задерейко О.В. С++. Алгоритмізація та програмування : підручник. 2-ге вид. перероб. і доповн. Одеса: Фенікс, 2019. 477 с.

Підручник містить опис мови програмування С++ у поєднанні із засобами візуального програмування та об’єктно-орієнтованого підходу Visual C++. Розглянуто засоби програмування як базових алгоритмів, так і опрацювання структурованих типів, робота з вказівниками, засоби динамічного керування пам’яттю тощо. Кожна з розглянутих тем супроводжується значною кількістю прикладів програм.

 

Програмування мовою Python

[Друкований екземпляр знаходиться у власності викладача]

Програмування мовою Python / О.М. Васильєв. — Тернопіль: Навчальна книга – Богдан, 2019. — 504 с.

Книга містить інформацію про особливості мови Python та необхідне програмне забезпечення. Детально обговорюються основні програмні конструкції, які використовуються при написанні програм. Описуються базові оператори та керуючі інструкції, функції, списки, кортежі, множини, словники і текст. Окрема увага приділяється реалізації в Python парадигми об’єктно-орієнтованого програмування. Теоретичний матеріал ілюструється великою кількістю практичних прикладів.


Б

Бази даних

 

Системи баз даних та знань. Книга 1. Організація баз даних та знань

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

Берко А.Ю., Верес О.М., Пасічник В.В. Системи баз даних та знань. Книга 1. Організація баз даних та знань: підручник.-Львів : «Магнолія-2006», 2023.-440 с.

Підручник містить матеріал, необхідний для вивчення основних теоретичних засад, функ- ціональних можливостей та практичного застосування сучасних систем і технологій баз даних, розроблення прикладних засобів та комп'ютерних інформаційних систем різного спрямування на основі реляційних баз даних.

 

Системи баз даних та знань. Книга 2. Системи управління базами даних та знань

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

Берко А.Ю., Верес О.М., Пасічник В.В. Системи баз даних та знань. Книга 2. Системи управління базами даних та знань: навч. посібник. - Львів: «Магнолія-2006», 2023 - 584 с.

Навчальний посібник містить матеріал, необхідний для вивчення основних концепцій, функціональних можливостей та практичного застосування сучасних систем і технологій баз даних, розроблення прикладних засобів та комп'ютерних інформаційних систем різного спрямування на основі реляційних баз даних.

 

Бази даних. Комп'ютерний практикум

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]:

Згуровська Л.П. Бази даних. Комп'ютерний практикум [Електронний ресурс]: навч. посіб. для студ. спеціальності 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», освітньо-професійної програми «Комп’ютерно-інтегровані системи та технології в приладобудуванні» / Л.П. Згуровська, Ю.В. Киричук, Н.М. Назаренко; КПІ ім. Ігоря Сікорського. – Електронні текстові дані (1 файл: 1,52 Мбайт). – Київ: КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021. – 241 с.

 

Організація баз даних

[Друкований екземпляр знаходиться у власності викладача]

Трофименко О. Г. та ін. Організація баз даних : навч. посібник/ О. Г. Трофименко, Ю. В. Прокоп,Н. І. Логінова, І. М. Копитчук. 2-гe вид. виправ. і доповн. Одеса : Фенікс,2019. 246 с.

Навчальний посібник містить змістовний матеріал з теоретичних основ організації баз даних і систем керування базами даних. Докладно на численних прикладах наведено відомості з проектування, створення та обслуговування баз даних, відомості про фільтрування даних, побудову різноманітних запитів та звітів, конструювання форм для зручного інтерфейсу бази даних. Задля закріплення та перевірки набутих навичок створення та опрацювання баз даних наведено питання для самоконтролю з кожного розділу.


В

ВЕБ-технології

 

Програмування на JavaScript

[Друкований екземпляр знаходиться у власності викладача]

Head First. Програмування на JavaScript / Фрімен Ерік, Робсон Елізабет / Пер. з англ. Г. Якубовська. -Харків : ВД «Фабула», 2022. - 672 с.

Ця книжка познайомить вас з особливостями JavaScript - основної мови програмування Всесвітньої мережі, що дозволяє визначати розширену поведінку на вебсторінках. Ви отримаєте глибоке розуміння того, як працює ця чудова мова, назавжди забудете про сухі, нудні, статичні сторінки, що просто займають місце на екрані, навчитеся взаємодіяти з користувачами, реагувати на події, отримувати і використовувати дані з Інтернету, виводити графіку та багато іншого. І все це дозво лить вам перейти від основ до найцікавіших концепцій сучасного комп'ютерного програмування і розв'язання проблем експертного рівня.


Вища математика

 

Вища математика: функції декількох змінних, кратні та криволінійні інтеграли, диференціальні рівняння

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]:

Прохоренко М. В. Вища математика: функції декількох змінних, кратні та криволінійні інтеграли, диференціальні рівняння: навч. посібник для студентів геодезичних спеціальностей/ М. В. Прохоренко, Н. П. Ярема, С. В. Прохоренко, О. І. Кушпик- Дивульська. Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2019. 100 с.

Навчальний посібник призначений для студентів 2-го курсу спеціальностей 193 «Геодезія та землеустрій» та 103 «Науки про Землю». Посібник складається з чотирьох розділів та охоплює такі теми: функції декількох змінних, кратні та криволінійні інтеграли, диференціальні рівняння. Кожен розділ посібника містить необхідний теоретичний матеріал, велику кількість детально пояснених прикладів, теоретичні запитання та приклади тестових завдань.

 

Елементи лінійної алгебри та математичного аналізу

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]:

Веселовська О. В. Елементи лінійної алгебри та математичного аналізу: навч. посібник О. В. Веселовська, М. І. Вовк., З. М. Нитребич, Т. М. Сало. Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2019. 356 с.

Викладено основні поняття та методи лінійної алгебри та аналітичної геометрії, диференціального числення. Весь матеріал посібника поділено на 26 тем. Усі поняття, методи та висновки проілюстровано прикладами та рисунками.

 

Вища математика

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

Литвин І. І. Вища математика: навч. посіб, [для студ. вищ. навч. закл.] / І. І. Литвин, О. М. Конончук, Г. О. Желізняк - [2-ге вид.]. - К: Центр учбової літератури, 2021 -368 с.

Посібник містить виклад матеріалу курсу "Вища математика" в обсязі діючої програми для вищих закладів освіти першого та другого рівня акредитації, затвердженої управлінням кадрів та навчальних закладів Міністерства зв'язку України в 1998 році.Посібник призначається для студентів різних форм навчання та викладачів технікумів, ліцеїв, коледжів та гуманітарних інститутів. Достатньо широка система вправ дозволяє використовувати посібник як задачник.


Вступ до робототехніки

 

Основи автоматики та робототехніки

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]:

Основи автоматики та робототехніки: Навчальний посібник/ А. М. Гуржій, А. Т. Нельга, В. М. Співак, О. С. Ітякін:–Дніпро:«Гарант СВ», 2021.- 243с.

Навчальний посібник призначений для отримання здобувачами професійної (професійно – технічної) освіти знань з автоматики та робототехніки, формування уявлення про області застосування відповідних автоматичних пристроїв і систем, а також робототехніки, як одного з напрямків діяльності людини.



Сторінка:  1  2  3  4  (Далі)
  Все