Структура за темами
- Загальне
Загальне
- Робоча програма. Силабус
Робоча програма. Силабус
- Змістовий модуль 1. ОСНОВИ ЗАГАЛЬНОГО ТОВАРОЗНАВСТВА
Змістовий модуль 1. ОСНОВИ ЗАГАЛЬНОГО ТОВАРОЗНАВСТВА
- Тема 1 Суспільне значення товарів,основи раціонального споживання та використання
Самостійна робота (2 год) Нормативна документація на харчові продукти та непродовольчі товари
Самостійна робота (2 год) Стандартизація та сертифікація продукції
Семінарське заняття 1 Тема 1
Тема 2 Лекція 2 Класифікація харчових продуктів та непродовольчих товарів(2 год)
Самостійна робта (2год) Групування товарів за ступенем новизни
Самостійна робота (2 год) Асортимент товарів, товарні групи
Самостійна робота (2 год) Якісний та кількісний аналіз структури асортименту
Тема 3 Лекція 3 Хімічний склад продовольчих товарів (2 год)
Самостійна робота (2 год) Вплив неорганічних речовин харчових продуктів на формування споживчих властивостей
Самостійна робота (2 год) Роль органічних речовин у формуванні харчової цінності та технологічних властивостей продуктів
Самостійна робота (2 год) Споживчі властивості харчових продуктів
Семінарсько - практична робота №1
Тема 4 Лекція 4 Якість харчових продуктів, основи зберігання їх (2 год)
Самостійна робота (2 год) Умовні показники якості продовольчих товарів
Самостійна робота (2 год) Сорт товарів та система встановлення сорту
Самостійна робота (2 год) Штрихове кодування і товарна класифікація товарів. Маркування товарів
Самостійна робота (2 год) Зберігання товару. Звязок між якістю та конкурентноспроможністю товарів.
- Змістовний модуль №2. Товарознавство продовольчих товарів рослинного походження
Змістовний модуль №2. Товарознавство продовольчих товарів рослинного походження
Опрацюйте матеріали презентації.
Тема 8. Смакові товари
Лекція 8
Самостійна робота 2 год. Напої безалкогольні, класифікація, види, асортимент.
Самостійна робота 2 год. Виноградні вина, загальні відомості. Виробництво виноградних вин Класифікація вин. Транспортування і Зберігання.
Самостійна робота 2 год.Тютюнові вироби, їх класифікація та стадії виробництва. Характеристика основних хімічних речовин, що наносять шкоду здоров’ю людини. Пакування і зберігання тютюнових виробів
Семінарсько - практичне заняття №5 до Теми 8.
- Тема. Цукор, мед, крохмаль.
Тема. Цукор, мед, крохмаль.
Опрацюйте відео.
- Секція 5
Секція 5
Змістовий модуль 3. ТОВАРОЗНАВСТВО ПРОДОВОЛЬЧИХ ТОВАРІВ ТВАРИННОГО ПОХОДЖЕННЯ
Тема 10. Молоко та молочні продукти.
Лекція 10. Молоко та молочні продукти.
Самостійна робота 2год. Характеристика показників якості кисломолочних продуктів. Кисломолочний сир, сметана, класифікація та види, характеристика, асортимент.
Самостійна робота 2год. Основні пороки молока та кисломолочних продуктів. Основні види пакування, умови при виробництві, реалізації та зберіганні.
Самостійна робота 2год. Молочні консерви – згущене молоко, сухі молочні продукти, особливості виробництва.
Самостійна робота 2год. Масло вершкове, основна сировина та стадії виробництва. Основні показники якості та дефекти, що виникають при виробництві масла. Строки та умови зберігання.
Самостійна робота 2год. Сири тверді сичугові та плавлені. Вимоги до якості сирів, дефекти. Пакування, маркування, транспортування і зберігання сирів.
Семінарсько - практична робота Тема 10. Молоко та молочні продукти.
Тема 11. Яйця та яєчні товари
Лекція 11. Яйця та яєчні товари.
Самостійна робота 2 год.Значення яєчних товарів у харчуванні.
Самостійна робота 2 год. Продукти переробки яєць.
Самостійна робота 2 год. Маркування, особливості та умови зберігання.
Семінарсько -практична робота № 8. Тема 11.
Тема 12. М’ясо та м’ясні товари.
Лекція 12. Мясо та мясні товари.
Самостійна робота 2год. Хімічний склад та морфологічна будова м’яса.
Самостійна робота 2год. М'ясні субпродукти.
Самостійна робота 2год. М'ясо птиці.
Самостійна робота 2год. Солоні м'ясні вироби. М'ясні консерви.
Самостійна робота 2год. М*ясні кулінарні вироби.
Семінарсько-практична робота №9. Тема 12
Тема 13. Риба та рибні товари. Консерви з риби
Лекція 13, 14. Риба та рибні товари. Консерви та присерви з риби.
Самостійна робота 2 год. Класифікація промислових риб, особливості анатомічної будови риб.
Самостійна робота 2 год. Хімічний склад та харчова цінність м'яса риби.
Самостійна робота 2 год. Солоні та мариновані рибні товари. В'ялені, сушені та копчені рибні товари.
Самостійна робота 2 год. Рибні напівфабрикати і кулінарні вироби.
Самостійна робота 2 год. Охолоджені, підморожені та заморожені гідробіонти.
Семінарсько - практична робота № 10, 11. Тема 13.
Виконати завдання до 3 квітня.
- Секція 6
Секція 6
- Секція 7
Секція 7
- Секція 8
Секція 8
Змістовий модуль 4. ТОВАРОЗНАВСТВО НЕПРОДОВОЛЬЧИХ ТОВАРІВ
Тема 14. Господарські товари: пластмаси, силікатні товари, керамічні товари, метало-господарські товари
Лекція 15. Тема 14. Господарські товари.
Самостійна робота 2 год. Вироби із пластмас: асортимент, дефекти, вимоги до якості.
Самостійна робота 2 год. Силікатні товари.
Самостійна робота 2 год. Керамічні товари.
Самостійна робота 2 год. Метало-господарські товари.
Семінарське заняття №12. Тема 14.
Тема 15. Меблеві товари. Будівельні матеріали.
Лекція 16. Тема 15.
Самостійна робота 2год. Особливості пакування та зберігання меблевих товарів.
Самостійна робота 2год. Основна сировина, з якої виготовляються будівельні матеріали.
Самостійна робота 2год. Характеристика властивостей мінеральних наповнювачів та виробів з них (цемент, вапно, щебінь, гіпс, крейда, штукатурка, фарби, бетони, плитка тощо).
Самостійна робота 2год. Зберігання та застосування будівельних матеріалів.
Семінарське заняття Тема 15.
Тема 16.Товари побутової хімії. Парфумерно-косметичні вироби
Лекція 17. Тема 16.
Самостійна робота 2 год. Гігієнічна і декоративна косметика. Види парфумерно-косметичних виробів.
Самостійна робота 2 год. Споживчі властивості косметичних товарів. Класифікація і характеристика асортименту косметичних товарів.
Самостійна робота 2 год. Особливості пакування та маркування парфумерно-косметичних виробів. Вимоги до зберігання та транспортування.
Семінарське заняття тема 16.
Тема 17. Текстильні, швейні та трикотажні товари
Лекція 18. Тема 17.
Самостійна робота 2 год Швейні товари.
Самостійна робота 2 год Трикотажні вироби.
Самостійна робота 2 год Групова характеристика асортименту трикотажних виробів
Семінарське заняття Тема 17.
Тема 18. Взуттєві та хутряні товари
Лекція 19. Тема 18.
Самостійна робота 2 год. Класифікація і асортимент шкіряного взуття.
Самостійна робота 2 год. Способи зберігання та дефекти, що можуть виникнути при недотриманні умов зберігання. Особливості маркування та пакування.
Самостійна робота 2 год. Асортимент хутряних та овчинно-шубних товарів. Якість хутряних та овчинно-шубних товарів.
Семінарське заняття Тема 18.
Тема 19. Технічно-складні побутові товари
Лекція 20. Тема 19.
Самостійна робота 2 год. Побутові пральні машини. Їх види. Прилади для догляду за підлогою.
Самостійна робота 2 год. Магнітофони та телевізори, їх види та технологічні параметри.
Самостійна робота 2 год. Товари культурно-побутового призначення. Папір, картон, загальні поняття про технологію паперового виробництва. Шкільно-письмові товари Їх класифікація за призначенням та якість.
Тема 20. Іграшки. Спортивні та музичні товари. Ювелірні товари
Самостійна робота 2 год.
Самостійна робота 2 год. Музичні товари.
Самостійна робота 2 год. Спортивні товари.
Самостійна робота 2 год. Іграшки. Класифікація за віковим, призначенням, за матеріалом виготовлення, за педагогічним впливом.
Самостійна робота 2 год. Характеристика матеріалів для виробництва іграшок. Показники якості та споживчі властивості іграшок.
Самостійна робота 1 год. Ювелірні товари. Матеріали, що використовуються у виробництві ювелірних товарів
Модульний контроль Модуль 4.
- Товарознавство непродовольчих товарів.
Товарознавство непродовольчих товарів.
- Секція 10
Секція 10
- Секція 11
Секція 11
- Секція 12
Секція 12