Право та правоохоронна діяльність


Огляд глосарія за абеткою

Спеціальні | А | Б | В | Г | Ґ | Д | Е | Є | Ж | З | И | І | Ї | Й | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ц | Ч | Ш | Щ | Ь | Ю | Я | Все

У

Управління власними фінансами

Фінансовий менеджмент

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Жигалкевич Ж.М., Кам’янська О.В. Фінансовий менеджмент: навч. посіб. для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 073 «Менеджмент». Київ : КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2022. 214 с.

Навчальний посібник призначено для вивчення, поглиблення та закріплення теоретичного матеріалу з дисципліни «Фінансовий менеджмент». Висвітлено основні змістовні положення фінансового менеджменту, що розкрито в 10 темах: сутність фінансового менеджменту, методичний інструментарій оцінки грошей у часі, використання фінансових ресурсів, формування, розподіл і управління прибутком, роль фондових ринків у залученні фінансового капіталу підприємства, особливості дивідендної політики, управління активами підприємства, основи інвестиційної діяльності та управління інвестиційними ризиками, управління вартістю та структурою капіталу підприємства, фінансове планування та антикризове управління. Для опрацювання теоретичного матеріалу запропоновано практичні завдання, завдання для самостійного опрацювання, питання для самоконтролю, тематику дискусійних питань, завдання для розрахункової роботи. Для здобувачів управлінських і економічних спеціальностей.

Фінансовий менеджмент

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Фінансовий менеджмент : підручник / за ред. д-ра екон. наук, проф. М. І. Крупки ; [М. І. Крупка, О. М. Ковалюк, В. М. Коваленко та ін.]. – Львів : ЛНУ імені Івана Франка, 2019. – 440 с.

У підручнику розглянуто головні концепції, поняття і методи фінансового менеджменту, особливості управління активами, капіталом, фінансовими інвестиціями та прибутком підприємства. Висвітлено теоретичні й актуальні практичні аспекти фінансового менеджменту в умовах формування ринкової економіки. Книга є водночас теоретичним і практичним виданням, у якому використано сучасні підходи до забезпечення навчального процесу. Для студентів, аспірантів, викладачів економічних спеціальностей, економістів-практиків.

Фінанси, банківська справа та страхування. Управління фінансами : мікро- і макрорівень

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Фінанси, банківська справа та страхування. Управління фінансами : мікро- і макрорівень : підручник для магістрів / за ред. проф. П.О. Нікіфорова, доц. Н.А. Бак. – Чернівці : Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2020. – 336 с.

Підручник охоплює дисципліни підготовки фахівців з фінансів, банківської справи та страхування другого (магістерського) рівня вищої освіти, а саме: «Фінансовий менеджмент», «Банківський менеджмент», «Страховий менеджмент», «Ринок фінансових послуг», «Проблеми фіскальної та монетарної політики». Для студентів, викладачів, працівників підприємств, установ і організацій різних форм власності, а також усіх бажаючих оволодіти концептуальними знаннями у сфері фінансів, банківської справи та страхування.

Фінансовий менеджмент

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Аранчій В.І., Томілін О.О., Дорогань-Писаренко Л.О. Фінансовий менеджмент: навч. посібник. РВВ ПДАУ. 2021. 300 с.

Навчальний посібник охоплює 12 тем навчальної дисципліни „Фінансовий менеджмент”. Навчальний курс охоплює основне коло питань фінансового управління підприємствами, що вивчаються студентами економічних спеціальностей. Навчальний посібник націлений на формування системи теоретичних знань і практичних навичок з управління фінансами підприємств, що і є метою вивчення даної навчальної дисципліни. Навчальний посібник буде корисним викладачам, слухачам системи підвищення кваліфікації та перепідготовки кадрів, практичним працівникам, аспірантам та всім, хто бажає професійно знати все про сучасний фінансовий менеджмент.

Сучасні технології фінансового менеджменту

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Томілін, О.О., Дорогань-Писаренко, Л.О., Аранчій, Д.С. Сучасні технології фінансового менеджменту: навч. посіб. Полтава: ПДАУ, 2023. 218 с.

Навчальний посібник складено відповідно до спеціальних (фахових) компетентностей здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти визначених в освітньо-професійній програмі Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок, спеціальності 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок. Посібник розрахований для здобувачів вищої освіти денної і заочної форм навчання другого (магістерського) рівня. В навчальному посібнику розглянуто сучасні технології фінансового менеджменту в нинішніх ринкових умовах. Особливу увагу приділено технологіям управління підприємствами в сучасних ринкових умовах господарювання, технологіям управлінських рішень в системі фінансового менеджменту.

Стратегічне управління фінансами у запитаннях і відповідях

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Стратегічне управління фінансами у запитаннях і відповідях: навч.- метод. посібник / укл.: І.Б.Маркович. – Тернопіль: Прінт-офіс, 2014. – 205 с.

У навчально-методичному посібнику проаналізовано основні теоретичні положення стратегічного управління фінансами, розкрита суть підходів до управління надходженням, акумулюванням та використанням фінансових ресурсів підприємства з найвищим ступенем ефективності. Навчально-методичний посібник може бути цікавим для студентів, науковців, фахівців, а також всіх, хто цікавиться проблемами стратегічного управління фінансами.


Управління власною кар'єрою

Самоменеджмент

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Ратушняк О. Г. Самоменеджмент : навч. пос. / О. Г. Ратушняк, О. Г. Лялюк. – Вінниця : ВНТУ, 2021. – 170 с.

У навчальному посібнику викладені теоретичні матеріали для самостійного вивчення дисципліни, для підготовки до лекційних, практичних занять наведені контрольні запитання для перевірки знань, умінь і навичок самоменеджменту та практичні завдання для закріплення теоретичного матеріалу. Навчальний посібник рекомендується студентам, аспірантам, викладачам закладів вищої освіти, а також менеджерам і підприємцям.

Технології тайм-менеджменту в управлінській діяльності державних службовців

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Технології тайм-менеджменту в управлінській діяльності державних службовців: монографія / Л.Л. Приходченко, Н.В. Піроженко, М.П. Кернова, І.М Синчак ; під заг. ред Л.Л. Приходченко. – Одеса: ОРІДУ НАДУ, 2021. – 180 с.

Підготовлена колективом дослідників монографія присвячена питанням застосування технологій тайм-менеджменту в управлінській діяльності державних службовців. Зокрема, в ній визначено теоретико-методологічні підходи до дослідження управління часом з урахуванням світової практики; проаналізовано нормативно-правові акти, які регулюють організацію праці державних службовців; виявлено сучасні проблеми в забезпеченні ефективного використання робочого часу та розкрито окремі аспекти підвищення ефективності використання робочого часу в органах виконавчої влади шляхом застосування технологій управління часом та сучасних методик таймменеджменту в управлінській діяльності державних службовців. Для слухачів, викладачів, державних службовців органів публічної влади, а також для всіх, хто цікавиться даними питаннями.

Самоменеджмент: теорія, практика, словник

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Яроміч С.А., Красностанова Н.Е., Привалова Н.В. Самоменеджмент: теорія, практика, словник: навч. посіб. – Одеса : ОРІДУ, 2021. – 136 с.

У навчальному посібнику висвітлено фундаментальні засади самоменеджменту і основи технології прийняття типових рішень. Матеріал викладено з урахуванням специфіки вітчизняного ринку, його нормативно-правової бази. Теоретичний блок розглядає теоретичні аспекти самоменджменту, пропонуючи типові задачі та їх розв’язок. Практикум містить завдання та вправи, відповіді до них, тести та контрольні завдання. Їх виконання дає змогу творчо осмислити теоретичний матеріал, закріпити його в пам’яті, а наведені відповіді – перевірити себе. Словник надає трактування використовуваних в дисципліні понять та термінів.

Основи самоменеджменту та лідерства

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Лугова В. М. Основи самоменеджменту та лідерства [Електронний ресурс] : навчальний посібник / В. М. Лугова, С. М. Голубєв. – Харків : ХНЕУ ім. С. Кузнеця, 2019. – 212 с.

Викладено теоретичні, методологічні та практичні аспекти самоменеджменту та лідерства. Розглянуто основні методики самоменеджменту та лідерства для вибору індивідуальних ефективних способів здійснення професійної діяльності. Подано методичні рекомендації до самостійної роботи, контрольні запитання, питання для роздумів та обговорення, що призначені для поглиблення, конкретизації та закріплення знань, отриманих у теоретичній частині навчальної дисципліни. Рекомендовано для студентів усіх спеціальностей другого (магістерського) рівня.

Самоменеджмент

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Самоменеджмент : навчальний посібник / Г. З. Леськів, Г. Я. Левків, М. М. Бліхар, В. В. Гобела, О. П. Подра, Г. В. Коваль. Львів : Львівський державний університет внут рішніх справ, 2021. 280 с.

Розкрито зміст дисципліни, зокрема теоретичні засади, концепції, методологію та практичні рекомендації з питань самоуправління та само організації. Самоменеджмент – важливий напрям у розвитку управлінської науки і має на меті впроваджувати головні процеси управління собою й особистою діяльністю, персоналом, командами. Для здобувачів вищої освіти, наукових, науково-педагогічних працівників, аспірантів, менеджерів, фахівців, а також усіх, хто цікавиться питаннями самоменеджменту.

Професійна кар’єра особистості в сучасних умовах

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Лозовецька В. Т. Професійна кар’єра особистості в сучасних умовах : монографія. Київ, 2015. 279 с.

У даній монографії представлено теоретичні і практичні засади розвитку професійної кар’єри сучасної особистості. Висвітлено комплекс проблем щодо її професійного становлення в умовах ринкового середовища. Обґрунтовано психолого-педагогічні засади підтримки особистості в розвитку професійної кар’єри. Запропоновано конкретні форми психолого-педагогічної допомоги особистості у виборі індивідуальної траєкторії кар’єрного розвитку. Монографія може бути корисною для викладачів вищих навчальних закладів, педагогічних працівників закладів професійно-технічної освіти, працівників наукових установ, інститутів післядипломної професійної освіти, підрозділів Державної служби зайнятості України, педагогів, аспірантів, докторантів, усіх, хто цікавиться проблемами розвитку кар’єри особистості.

Гендер і кар’єра

[Електронний ресурс, що знаходиться у вільному доступі]

Чуйко О., Куравська Н. Гендер і кар’єра : навчальний посібник / ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника». Івано-Франківськ. Видавець Супрун В.П., 2019. 364с.

У навчальному посібнику розкриті гендерні аспекти кар’єрного розвитку особистості. Висвітлено гендерну специфіку зайнятості, правові аспекти гендерної політики на ринку праці України, психологічні основи кар'єрного розвитку чоловіків і жінок. Проаналізовано основні гендерні проблеми кар’єрного розвитку, запропоновано основні напрями роботи психолога для їх подолання та технології розвитку кар’єри особистості. Рекомендовано психологам, соціологам, менеджерам організацій і всім, хто цікавиться гендерними аспектами розвитку кар'єри.