Українська національна кухня

 

Українська кухня

[Друкований екземпляр знаходиться у бібліотеці коледжу]

Українська кухня: Для учнів професійно-технічних закладів освіти / Автор: В. С. Доцяк. - 5-те вид. - К. : Ігнатекс-Україна. 2014. - 2024. - 632 с.: іл.

В основу підручника покладено відродження української кухні, технології приготування давніх традиційних страв. Подано товарознавчу класифікацію овочів, грибів, риби, м'яса, птиці, описано значення їх у харчуванні людини. Висвітлено раціональні способи механічної і теплової кулінарної обробки продуктів. її вплив на якість готової продукції. Наведено способи і методи приготування та подавання закусок, страв, десертів, гарячих та холодних напоїв, борошняних виробів, вимоги до якості напівфабрикатів і готової їжі, сучасні вимоги щодо подавання та оформлення закусок і страв, терміни їхньої реалізації Подано норми закладання сировини, вихід напівфабрикатів та готової кулінарної продукції.

» Сфера обслуговування