Основні поняття з курсу Барна справа


Огляд глосарія за абеткою

Спеціальні | А | Б | В | Г | Ґ | Д | Е | Є | Ж | З | И | І | Ї | Й | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ц | Ч | Ш | Щ | Ь | Ю | Я | Все

Б

бар

БАР ‒ (ВІД АНГЛ. BAR) – загородка, прилавок, стійка, які відгороджують продавця від покупця. У перших барах-салонах (saloon ‒ закусочна, пивна, трактир), продавця від покупця відокремлював бар’єр, що потім перетворився на прилавок, а згодом ‒ на сучасну красиву зручну стійку з високими табуретами. БАР – ЗАКЛАД РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА з барною стійкою, що реалізує змішані, міцні алкогольні і безалкогольні напої, коктейлі, закуски, десерти, борошняні кондитерські і хлібобулочні вироби, покупні товари, де також створені умови для їх споживання біля барної стійки або в залі.


бармен

БАРМЕН – це людина, яка працює за барною стійкою, відповідно до правил та атмосфери закладу. Він має низку професійних обов’язків: вітає, інформує, дає поради своїм гостям, приймає і виконує їх замовлення.