Структура за темами
- СИЛАБУС
СИЛАБУС
Метою вивчення навчальної дисципліни “ Барна справа ” є формування в здобувачів освіти фахових теоретичних основ та практичних навичок щодо вивчення торгово-економічної діяльності сучасних барів, їх організаційну структуру та обслуговування споживачів у барах, ознайомлення з компонентами, які використовуються для приготування змішаних напоїв і коктейлів, поглибленого вивчення основних підходів, принципів і методів роботи бармена та обслуговування гостей ; формування у студентів системного мислення й комплексу знань у галузі ресторанного обслуговування.
Завдання навчальної дисципліни «Барна справа» є отримання студентами теоретичних знань, щодо основних положень діяльності та організації роботи барів різних видів, а також набуття студентами практичних навиків і вмінь в розв’язанні виробничих ситуацій та організації роботи з різноманітними напоями.
У результаті вивчення дисципліни студент повинен знати:
- різновиди барів;
- методи організації виробництва та конкурентоспроможності продукції та послуг;
- класифікацію напоїв;
- асортимент та характеристику алкогольних та безалкогольних напоїв імпортного и вітчизняного виробництва;
- загальні відомості про приготування та подавання напоїв;
- наукові основи зберігання та вживання алкогольних напоїв, вплив їх на організм людини.
=================================================
У результаті вивчення дисципліни студент повинен уміти:
- підбирати необхідне барне устаткування, інвентар та посуд залежно від тематичного направлення бару;
- вирішувати різні ситуаційні завдання, які виникають в процесі обслуговування споживачів;
- володіти технікою наливання та оформлення основних базових напоїв та приготування коктейлів на обслуговуваннях;
- нести відповідальність за виконання посадових обов’язків;
- використовувати отримані знання для забезпечення ефективної роботи закладів ресторанного господарства типу бар.
- Посібники
Посібники
- Змістовний модуль 1. Законодавче та нормативно-правове забезпечення організаційної діяльності барної справиЦя тема
Змістовний модуль 1. Законодавче та нормативно-правове забезпечення організаційної діяльності барної справи
- Тема 2 Характеристика торговельно-виробничої діяльності різних типів барів
Тема 2 Характеристика торговельно-виробничої діяльності різних типів барів
Самостійна робота № 3
Асортимент страв, закусок, виробів, десертів і напоїв барів та правила їх подавання залежно від типу бару. Звітність бармена.
- Модуль 2. Проектування якості та надання барних послуг
Модуль 2. Проектування якості та надання барних послуг
- Змістовий модуль 3. Класифікація, асортимент, характеристика основних складових напоїв для барної продукції.
Змістовий модуль 3. Класифікація, асортимент, характеристика основних складових напоїв для барної продукції.
Самостійна робота Тема 6.
Характеристика ПЗК емульгаторної групи
Самостійна робота Тема 7. 6 год.
Характеристика наповнювачів супутні компоненти.
- Модуль 4. Міксологія. Технологія приготування змішаних напоїв.
Модуль 4. Міксологія. Технологія приготування змішаних напоїв.
Самостійна робота Тема 9
Характеристика та технологія приготування тонізуючих змішаних напоїв.
- Секція 7
Секція 7
До уваги здобувачів освіти за кордономОчікувані результати:Опрацювати Тему 2 Лекції 2,3,4 та самостійну роботу, зробити короткий конспект, переглянути відео та презентації. Виконати : Тест 2, та завдання до модуля 2.
Модуль 2
Опрацювати тему 3, 4. Лекції 4,5,6, самостійна робота до теми 3,4 конспект лекції, переглянути відео, та виконати тест до теми 3,4 завдання тема 3. Скласти карту бару.
Модуль 3.
Опрацювати тему 5. Лекціїї 7,8,9. самостійну роботу до теми, відео переглянути, виконати тест тема 5.