Структура за темами

  • Загальне

  • МОДУЛЬ 1. ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ ФУНКЦІОНУВАННЯ ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА

    • ТЕМА 1. ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННЕ ГОСПОДАРСТВО У СИСТЕМІ РИНКОВИХ ВІДНОСИН

      1. Готельно-ресторанне господарство як вид підприємницької діяльності та галузь національної економіки
      2. Характеристика суб’єктів господарювання у готельно-ресторанному бізнесі
      3. Ринок кулінарії продукції, його особливості
      4. Державне регулювання у сфері готельно-ресторанного господарства
    • ТЕМА 2. ВИРОБНИЦТВО ПРОДУКЦІЇ ТА ТОВАРООБОРОТ У СФЕРІ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА

      1. Товарооборот готельно-ресторанного господарства як складова роздрібно товарообороту
      2. Виробнича програма, склад продукції та особливості послуг сфері готельно-ресторанного господарства
      3. Фактори, що впливають на розмір і склад продукції товарообороту окремих підприємств готельно-ресторанного господарства. Маркетингова та асортиментна політики підприємств
      4. Обґрунтування виробничої програми і товарообороту на планові період у різних типах підприємств готельно-ресторанного господарства
    • ТЕМА 3. ТЕХНІЧНИЙ ПОТЕНЦІАЛ ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА

      1. Поняття і склад технічного потенціалу підприємства готельно-ресторанного господарства
      2. Оцінка та розвиток технічного потенціалу підприємства готельно-ресторанного господарства
      3. Стан та ефективність використання технічного потенціалу підприємства готельно-ресторанного господарства
      4. Потужність виробничої системи підприємства готельно-ресторанного господарства
    • ТЕМА 4. СИРОВИННІ ТА ТОВАРНІ РЕСУРСИ, ЇХ ЗНАЧЕННЯ ТА ФОРМУВАННЯ У ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОМУ БІЗНЕСІ

      1. Сировинні та товарні ресурси як предмет праці в підприємствах готельно-ресторанного господарства. Закупівельна політика підприємств
      2. Сутність і склад запасів у готельно-ресторанному бізнесі. Продуктовий баланс
      3. Управління запасами сировини, товарів та інших матеріальних цінностей у підприємствах готельно-ресторанного господарства
      4. Сутність та особливості формування оборотних активів та джерел їх фінансування
    • ТЕМА 5. КАДРОВИЙ ПОТЕНЦІАЛ ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ

      1. Характеристика кадрового потенціалу підприємства готельно-ресторанного господарства
      2. Ефективність використання кадрового потенціалу підприємства готельно-ресторанного господарства
      3. Матеріальне стимулювання праці персоналу підприємці готельно-ресторанного господарства
      4. Система планування праці на підприємстві готельно-ресторанного господарства
    • МОДУЛЬ 2. ЕКОНОМІЧНІ ОСНОВИ УПРАВЛІННЯ РЕЗУЛЬТАТАМИ ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА

      • ТЕМА 6. ЦІНО- ТА ТАРИФОУТВОРЕННЯ У ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОМУ БІЗНЕСІ

        1. Сутність ціно-та тарифоутворення
        2. Ціноутворення на послуги громадського харчування
        3. Формула визначення собівартості одиниці готельних  та ресторанних послуг
        4. Світовий досвід формування спеціальних тарифів на номери у готелях
      • ТЕМА 7. ОСОБЛИВОСТІ РЕГУЛЮВАННЯ ЦІН ТА ТАРИФІВ В ГОТЕЛЬНО РЕСТОРАННОМУ БІЗНЕСІ УКРАЇНИ

        1. Сутність ринкової саморегуляції та методів державного регулювання цін
        2. Цінові податки як інструменти державного регулювання цін, їх характеристика та законодавча основа
        3. Оподаткування підприємств готельного господарства
        4. Особливості державного регулювання цін на послуги підприємств туристичної сфери
        5. Стандартизація і сертифікація послуг як інструменти державного регулювання якості обслуговування, цін і тарифів в Україні та в інших країнах світу
      • ТЕМА 8. ВИТРАТИ ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА

        1. Сутність і особливості формування витрат у підприємствах готельно-готельно-ресторанного господарства. Довгострокові та поточні витрати.
        2. Класифікація поточних витрат.
        3. Фактори, що впливають на розмір та рівень поточних витрат.
        4. Обґрунтування планового розміру та рівня поточних витрат у підприємствах готельно-готельно-ресторанного господарства.
      • ТЕМА 9. ДОХОДИ ТА ПРИБУТОК СУБ’ЄКТІВ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ У СИСТЕМІ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА

        1. Сутність та види доходів підприємств готельно-ресторанного господарства. Націнка на продукцію і товари.
        2. Особливості ціноутворення у ресторанному господарстві, цінова політика підприємств та фактори, що на неї впливають.
        3. Прибуток підприємств готельно-ресторанного господарства, джерела формування та напрями використання.
        4. Рентабельність як показник ефективності господарювання на рівні суб’єктів готельно-ресторанного бізнесу.
        5. Основи управління прибутком підприємств.
      • ПІДСУМКОВИЙ КОНТРОЛЬ